Avui obert: 08:30-20:00 h
Demà obert: 08:30-20:00 h

Cures per lluir mans suaus i saludables

Temps de lectura 2 min.

Les mans estan exposades a factors com el fred, el vent, la calor, els detergents... i, amb el COVID-19, han tingut un contacte freqüent amb el gel hidroalcohòlic i el sabó. Tot això comporta que necessitin una cura especial.

Tot i això, acostumen a ser grans oblidades en la rutina de benestar tot i tenir un paper fonamental en el nostre dia a dia. Avui veiem algunes cures per lluir mans suaus i saludables. Para-hi atenció!

PER QUÈ LA PELL DE LES MANS ÉS ESPECIALMENT DELICADA?

La pell del dors és fina, prima i té poques glàndules sebàcies, cosa que, unida a la seva contínua exposició a l'aire lliure, pot fer que es ressequi i apareguin vermellors i irritacions.

Per contra, la pell dels palmells és rica en teixit adipós, té una capa còrnia gruixuda i una gran densitat de glàndules sudorípares, però també té escassetat de factors hidratants naturals.

El fet que la pell del dors i dels palmells sigui diferent, fa que les mans siguin més vulnerables a la deshidratació i es ressequin fàcilment, ja que la formació global de la pel·lícula hidrolipídica està debilitada.

Cuidados para lucir manos suaves y saludables

CURES PER LLUCIR MANS SUAUS I SALUDABLES

No esperis a veure les teves mans resseques, tirants o amb picor. Actua abans i cuida-les seguint aquestes recomanacions:

  • Fes servir un sabó suau que respecti el pH de la pell, millor amb ingredients naturals.
  • Renta't les mans amb aigua tèbia o més aviat freda. L'aigua calenta resseca i deshidrata. Evita fregar amb força i no oblidis entrecreuar els dits perquè el sabó arribi als espais interdigitals. Asseca suaument amb la tovallola.
  • Fotoprotegeix-les, recorda que l'exposició continuada a la radiació solar és un factor influent en l'envelliment de la pell.
  • Hidrata't, tant per dins com per fora, i segueix una dieta equilibrada.
  • Evita hàbits nocius per a la teva salut i també per a la teva pell, com ara el tabac o l'alcohol.

MANTINGUES LES TEVES MANS HIDRATADES

És molt important que els hi aportis una correcta hidratació, ja sigui mitjançant una loció fluida, crema o bàlsam. Tria la textura en funció de l'estat de la teva pell: com més resseca, més cremosa.

Actualment, els tractaments més enriquits com el bàlsam, no greixen la teva pell ja que s'absorbeixen ràpidament, però si prefereixes una absorció immediata, escull una loció que és més fluida o una crema que ho indiqui.

Per aplicar el producte, realitza un suau massatge al dors, des de la punta dels dits fins al canell; al palmell, massatges amb moviments rotatoris dels artells; després estén el producte al dors dels dits amb suavitat, sense oblidar-te de les ungles.

Cal fer-ho matí i nit, encara que si sols estar en contacte amb aigua o detergents, es recomana aplicar una crema específica més de dues vegades al dia, a més d'utilitzar sempre guants.

Si vols conèixer més com cuidar les teves mans i quins productes et poden ajudar, demana consell a la teva farmàcia, ells et poden ajudar.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris