Hoy abierto: 08:30-20:00 h
Mañana abierto: 09:00-13:30 h , 17:00-20:00 h

La exposició al sol i l'importància de la protecció ocular als nens

Tiempo de lectura 1 min.

Són molts els pares conscienciats dels danys que provoquen el sol i la seva radiació a la pell,i per tant protegeixen els seus fills amb cremes solars. Tot i així, la majoria d'ells s'obliden d'equipar als seus fills amb ulleres de sol infantils.

Com la pell, els ulls també tenen memòria i per tant, hem de tenir en compte la protecció ocular davant de la radiació solar. 

Al desenvolupament de patologies també i contribueix l'exposició solar acumulada durant tota la vida, i la major part d'aquesta exposició es rep durant els primers 18 anys, per el que és imprescindible la correcta protecció durant la infància i l'adolescència. 

Els ulls dels nens/es i adolescents són més vulnerables que els dels adults als efectes nocius de la radiació solar. A més, l'exposició anual al sol és tres vegades superior a la dels adults ja que passen més temps a l'aire lliure. 

És important tenir en compte que les estructures i teixits oculars dels nens i adolescents no estan totalment desenvolupats,i per tant, són més sensibles que els dels adults a les radiacions solars i tenen menys mecanismes de defensa. A més, la pupil·la està més dilatada, permetent que entri més radiació i la pigmentació de l'ull es fa enfosquint amb el temps i protegeix de les radiacions. 

A curt plaç, una alta exposició solar sense protecció pot reportar danys oculars com la fotoqueratitis i fotoconjuntivitis, així com cremades palpebrals. Els nens i nenes poden presentar símptomes de dolor, fotofòbia, mal de cap i envermelliment dels ulls 

Escribe un comentario

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de Privacidad de Google y los Términos de Servicio.
*Campos obligatorios